De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansberekening

zou u me misschien by deze vraag kunnen helpen, hij is vast heeeeel erg makkelijk, mr ik ben gewoon zo iemand die er egt helemaal niets van snapt en echt uitleg nodig heb voor een som. mn leraar wil me er niet mee helpen vandaar dat ik hier mijn toevlucht zoek:

kans op een lekke band is 0.04
bereken de kans op 3 lekke banden van 7 fietsen

bereken de kans op meer dan 12 lekke banden van 250 fietsen

bij 90% van de fietsen (250 is alles) is alles in orde. er zijn 20 fietsen ingenomen . bepaal met de binomenale verdeling dat bij 3 fietsen iets niet in orde is

het rijden vh aantal km op een huurfiets is normaal verdeel by een verw8ingswaarde van 30 km en sd van 5 km.

wat is de kans dat iemand minder dan 22km rijdt
wat is de kans dat iemand tussen 25 en 38 km rijdt

10 mensen, brengen 10 fietsen terug, ze hebben ind. gereden
wat is de kans dat t gemm aantal gereden km per persoon kleiner is dan 32

alvast heel erg bedankt

kim
Student hbo - donderdag 28 oktober 2004

Antwoord

Kans op 3 l.b.van 7=35·0,0430.964, 7boven3=35.
X=aantal l.b.van de 250.
E(X)=250/¤0,04=10:s(X)=$\sqrt{}$250/¤0,04/¤0,96=3,1.
P(X$>$12)=P(z$\geq$11-0,5-10/3,1)=P(z$\geq$0,16) zie tabel.
minder dan 22:z=22-30/5=-1,6,P(z$\geq$-1,6)=?
bij 25 en 38 de z-wwarden uitrekenen.
Je vindt dan: P(1$\leq$z$\leq$1,6)=?
Als X=gemiddeld aantal gereden km,dan is X
normaal verdeeld met $\mu$=30 en $\sigma$=5/$\sqrt{}$10=1,58,
zodat P(x$<$32)=P(z$<$32-30/1,58)=?.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 oktober 2004
 Re: Kans berekening 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb