De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrie

Voor x tussen o en 2 , kunt u voor mij oplossen de volgende som:

sinx + cosx =0

plein
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 24 april 2002

Antwoord

Manier 1:
sin x + cos x = 0
sin x = -cos x
sin x = sin (x-½p)
[Plot y=-cos x en kijk hoe die verschoven ligt t.o.v. y=sin x]
x = x - ½p + k·2p Þ geen oplossingen
of
x = p-(x-½p) + k·2p
2x = 1½p + k·2p
x = ¾p + k·p
Op het interval [0 , 2p] geeft dit de oplossingen:
x = ¾p of x = 1¾p

Manier 2:
sin x + cos x = 0
sin x = -cos x
sin x/cos x = -1
tan x = -1
Op het interval [0 , 2p] geeft dit de oplossingen:
x = ¾p of x = 1¾p

Manier 3:
Plot de grafiek van Y1 = sin x + cos x op het interval [0,2
p] en onderzoek waar deze grafiek de x-as snijdt.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 24 april 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb