|
|
\require{AMSmath}
Kansverdeling op X
Uit een vaas (met balletjes waarop de volgende nummers staan: 1,2,3,11,12,13) worden 2 balletjes getrokken zonder teruglegging. X is de som van de nummers op die 2 balletjes
a. Geef de kansverdeling van X b. Bereken E(x) (verwachtingswaarde) Var(x)(Variantie) en de standaarddeviatie van (x)
Het gaat mij in eerste instantie niet om het antwoord maar de manier waarop je de antwoorden berekent met behulp van de grafische rekenmachine, daar kom ik niet echt goed uit. Alvast bedankt!
Simone
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 oktober 2004
Antwoord
Hallo Simone,
Een handig hulpmiddel is de onderstaande tabel.
 Met behulp van deze tabel kunnen we een kansverdeling maken voor X.
 (let er op dat de som van de kansen gelijk moet zijn aan 1)
E(X)=3.P(X=3)+.....+25.P(X=25) (= gemiddelde van X)
De standdaarddeviatie kun je met de GRM bereken. Met de TI-83 wordt dit: L1={3,4,5,12,13,14,15,16,23,24,25} L2= kans op X [STAT][CALC]1-Var Stats L1,L2 geeft dan sx voor de standaarddeviatie. De variantie = sx2
wl
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 4 oktober 2004
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|