De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De productie van tandwielen

Bij een productie van tandwielen heeft 70% uitstekende kwaliteit, 20% is redelijk en 10% moet worden afgekeurd. Bepaal de kans dat in een steekproef van 5 exemplaren er 1 moet worden afgekeurd en er drie uitstekend zijn.
Het goede antwoord moet zijn: 0,1372

Ik heb deze som proberen uit te rekenen door middel van het trekken zonder terugleggen, maar er komt op dat moment niet het goede antwoord uit.

Alvast ontzettend bedankt!

Brecht
Student hbo - zondag 4 juli 2004

Antwoord

Met U:uitstekend, R:redelijk en A:aftekeuren moet je dus uitrekenen wat de kans is op een rijtje van 5 met 3 U's, 1 R en 1 A.

Dus UUURA is een goed rijtje...
P(UUURA)=0,73·0,2·0,1=0,00686

Hoeveel van dit soort rijtjes kan je maken?
Antwoord: 20 (denk aan 5!/3!)

Dus de kans is 20·0,00686=0,1372 TADA! Dat is nog goed ook nog... Nou jij nog...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 juli 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb