De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Knikkers!

In een vaas zitten 12 witte en 8 rode knikkers. Je pakt hieruit 4 knikkers zonder terugleggen. Wat is de kans op MINTENS 3 witte knikkers! Alvast Bedankt! Raul.

Raul
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 22 juni 2004

Antwoord

Hallo Raul,

P(minstens 3 wit)=P(3 wit)+P(4 wit)
P(3 wit)=4.P(WWWR)=4.(12/20·11/19·10/18·8/17)
P(4 wit)=12/20·11/19·10/18·9/17

Je kunt bij een trekking zonder terugleggen ook gebruik maken van de hypergeometrische verdeling.

Zie Kansberekening zonder terugleggen

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 22 juni 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb