De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Auto`s bij een tankstation

Misschien simpel, doch heb ik black-out

Bij een tankstation komt gemiddeld 1 auto per minuut tanken. Bepaal de kans dat in een kwartier tijd minder dan 20 auto's komen tanken.

Sander
Student hbo - dinsdag 25 mei 2004

Antwoord

Gebruik een poissonverdeling. Het aantal auto's in een kwartier is Poisson verdeeld met verwachtingswaarde m=15.
Dan: P(k19)=0,8752 (exact berekend volgens een poissonverdeling)
Normaal benaderen met m=15 en s=Öm=Ö15=3,873 mag ook:
P(k19)=P(x19,5)=P(z(19,5-15)/3,873)=P(z1,16)=0,8770

Met vriendelijke groet

JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 27 mei 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb