De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Als A en B een karwei kunnen klaren in 6 uur

Als A en B een karwei kunnen klaren in 6 uur, B en C in 20 uur en A en C in 7,5 uur, hoelang doet eenieder zelf over het karwei?

Ik weet het antwoord (A=10 uur, B=15 uur en C=30 uur), maar ik weet niet hoe de oplossing in elkaar steekt. Weet u dit? Dank u

Ramon
Student universiteit - dinsdag 2 april 2002

Antwoord

Hallo Ramon,

Laten we persoon A werksnelheid a geven, persoon B werksnelheid b en persoon C werksnelheid c.

Als A en B samen het karwei in 6 uur klaren, dan doen A en B samen in 1 uur 1/6 karwei. Hieruit volgt dat a + b = 1/6.
Evenzo kom je tot a + c = 2/15 en b + c = 1/20.

Nu heb je een stelsel van drie vergelijkingen met drie onbekenden en dat kun je oplossen. De oplossing hiervan is: a = 1/8, b = 1/24 en c = 1/120.

Dus A kan het klusje in 8 uur tijd oplossen, B kan het in 24 uur en C doet er 120 uur over.

(Zoals je ziet is de door jou meegeleverde oplossing niet correct...)

ma
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 april 2002
Re: Als A en B een karwei kunnen klaren in 6 uur



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3