De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal malen dat bepaalde reekst kop/munt voorkomt

Al weer een kop/munt vraag ik heb al veel gezocht, maar heb te weinig kaas van wiskunde gegeten, maar toch wil ik het weten.

Ik wil graag weten hoeveel maal theoretisch een bepaalde reeks van kop of munt voorkomt in een reeks.

Stel ik gooi 10000 keer en mijn reeks = KMKMKM

Volgens mij is dan de kans op P(KMKMKM) = 1/6 · 1/2 = 1/12?
Maar hoe kan ik berekenen hoevaak die reeks gemiddeld voor zal komen in een reeks van 10000.

Alvast bedankt, geweldige site trouwens!

Corjan
Iets anders - dinsdag 11 mei 2004

Antwoord

Hallo Corjan,

Voor de reeks 'KMKMKM' zijn zes worpen nodig. De kans op deze reeks is dan 0,5.0,5.0,5.0,5.0,5.0,5 =
0,56 = 0,015625. Wanneer je b.v. 6000 keer gooit dan heb je 1000 reeksen. Het gemiddeld aantal keer dat hier de reeks 'KMKMKM' bij zit is dan 1000.0,015625 16

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 11 mei 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb