De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Het binomium van newton

 Dit is een reactie op vraag 22779 
hoi, ik ben blij dat ik al goed op weg was :) toch heb ik nog een vraagje bij je uitwerking

bij het zinnetje de term in x..... snap ik iets niet waarom laat u de 2 van 2x wegvallen ? ik snap dat u logaritme toepast maar u heeft ineens veel tussenstappen gedaan ik denk dat u logaritme van een macht heeft toegepast oa maar kunt u dit eens in tussenstapjes doen aub ? bedankt nicky

nicky
3de graad ASO - vrijdag 16 april 2004

Antwoord

Eerste vraagje: waarom laat ik die 2 vallen?
wel (2x)i=2i*xi
En ik ben enkel geïnteresseerd in x (ik zoek de i zodat het product van die factoren een factor x3 geeft) dus moet ik even geen rekening houden met de coëfficiënten.

Tweede vraag: de tussenstap: x3=x9-3*i
wel twee machten van x zijn gelijk als hun exponenten gelijk zijn. (vb. x3¹x5)
Dus moet 3=9-3*i en dus is 3*i=6 of i=2

Els
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 april 2004
 Re: Re: Het binomium van newton 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb