De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Ballen in een vaas

 Dit is een reactie op vraag 3479 
Beste..........

Ik begrijp het antwoord opdeze vraag niet.
waarom moet er met 3 worden vermenigvuldigd?????

Chatte
Student hbo - dinsdag 9 maart 2004

Antwoord

Je ziet in de uitleg dat er 3 volgordes zijn waarin steeds een rode bal voorkomt, namelijk rww en wrw en wwr.
Omdat het er niet om gaat op welk moment de rode bal getrokken wordt, moet je elk van dit drietal in je berekeningen meenemen.
Het wordt natuurlijk anders als gevraagd zou zijn: er moet een rode bal worden getrokken, maar dat met bal nummer twee zijn. Helder?

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 maart 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb