De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kaarten uit een stapel zonder terugleggen

Je trekt achtereenvolgens 2 kaarten (zonder terugleggen). Wat is de kans dat je twee azen trekt? Wat is de kans dat je geen aas trekt? Wat is de kans dat je minstens 1 aas treekt? Wat is de kans dat je twee kaarten van dezelfde kleur treekt?

Alesa
2de graad ASO - zondag 25 januari 2004

Antwoord

P(2 azen)=4/52·3/51

P(geen aas)=48/52·47/51

P(minstens 1 aas)=1-P(geen azen)=1-48/52·47/51

P(2 van dezelfde kleur)=12/51
(De eerste kaart doet er niet toe... de tweede moet dezelfde kleur zijn. Er zijn er nog 12 van... van de 51)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 januari 2004



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb