|
|
\require{AMSmath}
Gemiddelde berekenen en standaarddeviatie met GR
Als je deze info hebt gewicht in kg aantal 50-53 5 53-36 18 56-59 42 59-62 27 62-65 8 en dan moet je de m en sberekenen met je gr met normaalwaarschijnlijkheidspapier lukt wel! dus ik dacht (ik heb rekenmachine hp38g) dan typ ik in bij statistics al die waarden met de bijbehorende kansen maar dan komt er uit: m=57.5 en s5... maar er moet uitkomen volgens het antwoordenboekje m=57.95 en s=2.9202 is er een andere manier om het te berekenen ofzo? want ik loop hier heel de tijd tegenaan
Lonnek
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 januari 2004
Antwoord
Hallo Lonneke, Er is niet gegeven dat deze tabel hoort bij een normale verdeling, dus moet je inderdaad gebruik maken van je rekenmachine. Wanneer ik deze opdracht uitwerk met de TI-83 kloppen de uitkomsten met je antwoordenboekje. Zonder GRM is het ook mogelijk maar dan heb je wel erg veel rekenwerk. Bij een klassenindeling stel je bij de berekening van het gemiddelde de standaarddeviatie elk waarnemingsgetal uit een klasse gelijk aan het klassenmidden.Heb je daaraan gedacht?
wl
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 januari 2004
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|