De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Roulette - gecombineerde inzetten

 Dit is een reactie op vraag 17510 
Ja, ik was niet echt scherp geloof ik toen ik bovenstaand verhaalt typte.

2e kolom zijn de getallen:
- 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29, 32, 35

2e 16 - moet dus 2e 12 getallen zijn, zijn de getallen:
- 13, 14, 15 ,16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24

Die 3 die ik gebruik, is je eigen inzet + de uitbetaling. Dus bij een kolom is dat dus 2 maal + je eigen inzet = 3 maal.

Nu wil ik dus uitrekenen wat de kans op WINST is. Of de verwachtingswaarde. Nu kan ik wel de kans uitrekenen dat een bepaald inzetgebied valt, maar ik snap niet hoe ik dan de kans op winst moet uitrekenen. Want de kans op winst bij het inzetten op slechts 1 getal is bijv niet 1/37e, want dat zou niet kloppen omdat als je het 37x speel, je in principe dan 1x 35x je inzet zou moeten krijgen! Dan is je verlies veel kleiner dan de winst die je maakt. Daarom vermenigvuldig ik het met de uitbetaling om een beter beeld te krijgen over een langere periode zeg maar. Anders wordt het beeld niet echt reeel :)

Hopelijk heb ik mijn eerste uitleg nu iets verduidelijkt :P

Robert
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 13 december 2003

Antwoord

Eerst bereken je kansen:

P(2e kolom)=12/37
P(2e twaalf)=12/37
P(2e kolom en 2e twaalf)=4/37

Verwachte winst is:
-1+12/37·3+12/37·30,95

Moet je nu niks doen met P(2e kolom en 2e twaalf)?
Nee, deze mogelijkheid zit al in de andere twee verwerkt!

Dus per ingezette euro is de verwachte winst 0,95 euro.

Hopelijk helpt dat...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 december 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb