De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

TI 89 en plotten

Hoe plot ik bv. x= 3, ik weet dat dit een eenvoudige functie is die ik ook gewoon kan tekenen op blaadje papier, maar om snijpunten en zo te vinden, zou het toch handig zijn. groetjes joke

Joke
Student universiteit België - woensdag 10 december 2003

Antwoord

x=3 is geen functie in x. Een element heeft onder een functie hoogstens een beeld en de punten op die rechte zou overeenstemmen met een oneindig aantal beeldpunten voor het element 3.

Als je enkel grafisch bezig bent kan je de rechte x=3 wel benaderen door

y = k(x-3)

Dat is wel een functie, en de grafiek is een rechte, die steeds door het punt (3,0) gaat. Door k te verhogen kan je de rechte zo steil maken als je wil, zodat het verschil met de verticale x=3 niet te merken is op een beperkt grafiekvenster.

Je kan ook een parametervergelijking gebruiken

x1=3
y1=t

en t laten varieren, maar dan moet je ook de andere functies die je op je display wil laten verschijnen in parametervorm inbrengen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 december 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb