|
|
\require{AMSmath}
Gooien met twee stenen (alweer)
Beste mensen van het wisfaq,
De vraag is door simulatie te schatten hoe groot de kans is om bij 24 worpen met 2 stenen minstens een keer een dubbele zes te hebben.
Ik weet hoe je dit theoretisch doet, maar met een programma loop ik vast.
Mijn programma is als volgt 0-- D For (T,1,10) Randint(1,6,24)- L1 Randint (1,6,24)- L2 L1+L2- L3 sum(L3=12)- A If A = 12 D+1 - D end disp D/ 10
als antwoord kreeg ik nul. Toen ik in mn lijsten keek, zag ik wel dat het een keer voorkwam dat er dubbel 6 was gegooid. Waarom kreeg ik dit dan niet in mijn scherm? Ik hoop dat u me hier mee kan helpen.
Met vriendelijke groet.
Daisy
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 20 september 2003
Antwoord
Nou, niet gek...
De regel If A=12 klopt niet... want in A staat het aantal keren dat er in L3 een 12 staat. Dan kan 0 zijn (je gooit geen dubbel zes), 1 (je gooit 1 keer dubbelzes), 2, enz.... als daar 12 staat... dan heb je dus 12 keer dubbel zes gegooid van de 24 keer... en dat is niet erg waarschijnlijk.
Je moet op die regel kijken of A groter of gelijk aan 1 is en dan klopt het verder wel.
Op zich is 10 keer wel wat weinig, als je daar 100 van maakt krijg je een beter resultaat. Daarnaast zou het programma wat efficienter kunnen. Aan de andere kant is het wel helder wat je doet.... en dat is ook wat waard!

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 20 september 2003
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|