De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Kansrekenen

 Dit is een reactie op vraag 14094 
sorry dak nu alweer wat ga vragen... Maar wat moet ik nou precies doen... Eerst een programma maken met dat for, disp en end en dan... Zou je misschien nog een x de volgorde uit kunnen leggen hoe ik het nou precies moet aanpakken? Hoop het!

Michel
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 9 september 2003

Antwoord

Hallo Michel,

Ik kan me voorstellen dat het eerste programma dat je moet maken erg lastig is. Het volgende programma past bij jouw opdracht.

:ClrHome
:0®S
:Input "AANTAL KEER:",N
:For(X,1,N)
:randInt(1,365,16)®L1
:SortA(L1)
:DList(L1)®L2
:IF sum(L2=0)0
:Then
:S+1®S
:End
:End
:Disp "SCHATTING KANS",S/N

Met enkele aanpassingen kun je dit programma voor een groot aantal simulatie programma's gebruiken.

De lastigste opdracht is in de programma de test
:If som(L2=0)>0

Toelichting:
Binnen de lus vullen we steeds L1 opnieuw, en sorteren het resultaat.
Ik gan nu even uit van een groep van 6 leerlingen inplaatst van 16.
L1 = {13,13,53,87,87,320}
Dan wordt de verschillijst
L2 = {0,40,34,0,233}
Met de opdracht sum(L2=0) tellen we het aantal nullen in de lijst L2
Dit geeft in dit geval de uitkomst 2.
De opdracht if sum(L2=0)>0 is waar als de lijst L2 minstens 1 keer het getal 0 bevat.

Vervang in het programma de opdracht
:randInt(1,365,16)
door
:randInt(1,365,6)
en voeg na de opdracht
S+1->S
de opdracht
Disp L2
in

dan zie dat de opdrachten binnen
:Then
en
:End
alleen worden uitgevoerd als de verschillijst minstens 1 keer het getal 0 bevat.




Zie Simuleren met de TI-83

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 september 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb