|
|
\require{AMSmath}
Simuleren en optellen
kan je ook zorgen dat m.b.v. een programma simulaties worden opgeteld. als je bv. 100 keer simuleert dat dit wordt opgeteld en dat je kunt sorteren, hoe vaak er 0 uitkomt en hoe vaak 1,2,3. Dit in geval als je bijvoorbeeld 4 meerkeuzevragen hebt en dus 1/4 kans heb op een goed antwoord. Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen. met vriendelijke groeten Tamara
Tamara
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 september 2003
Antwoord
Beste Tamara, Waarschijnlijk bedoel je dat er wordt bijgehouden tijdens de simulatie hoe vaak de 0, 1, 2 en/of 3 voorkomt. Het meest gebruikelijke hiervoor is een variabele toekennen en deze steeds met 1 erbij optellen. Bv. a = 0 b = 0 c = 0 d = 0 for j = 1 to 100 do i = randbetween(0..3) if i = 0 then a = a + 1 else if i = 1 then b = b + 1 else if i = 2 then c = c + 1 else if i = 3 then d = d + 1 end all if merk op dat de a dus uiteindelijk het aantal nullen is, b het aantal enen, etc. Verder is het dus belangrijk dat deze variabele wel eerst een startwaarde toegekent krijgen voordat de daadwerkelijke simulatie begint (a = 0, b = 0 etc.), anders krijg snapt de pc/gr niet wat 'a' nou is en kan dus nooit a = a + 1 uitrekenen. De bovenstaande programmeercode is lukraak, aangezien ik niet weet waarin je het wil programmeren (Grafisch Rekenmachine en type, of met de PC en welk programma). Dus misschien zul je zelf ook even moeten puzzelen voor de juiste vertaling in jouw programmeer programma. Hopelijk kom je er nu uit. M.v.g. Peter

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 september 2003
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|