De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Puzzeltje?

Van twee gehele positieve getallen is het verschil van kwadraten een derdemacht en het verschil van hun derdemachten is een kwadraat. Welke zijn de twee kleinste getallen waar dit voor geldt?

hub
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 31 januari 2002

Antwoord

De kleinste postitieve getallen waarvoor dat geldt zijn 10 en 6.
102-62=100-36=64=43
103-63=1000-216=784=282
Maar de vraag is natuurlijk hoe kom je er aan?
..of wat zijn de volgende 2 getallen waarvoor dit geldt? (640 en 384?)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 februari 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3