De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Hoe met de GRM de vergelijkingoplosser gebruiken?

 Dit is een reactie op vraag 12965 
Ja u heeft helemaal gelijk ! Kennelijk ben ik ook aan een vakantie toe...maar heb geen vakantie deze zomer, maar dat terzijde, hoe kan ik mijn antwoord dan controleren met de GRM als ik de volgende opgaven moet maken ? :

geg, l(x)= 3/4x + 1.5

f(x)=3Öx-2 integratie interval: -2,6

Gevr. V is het vlakdeel dat wordt ingesloten door de grafiek van f, de x-as en de lijn l. bepaal de oppervlakte van V.

Ik weet hoe ik dit moet doen, alleen wil ik mijn antwoord met de GRM controleren (wat erg handig is bij toetsen) als ik eenmaal de oppervlakte heb.

Alvast bedankt

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 3 juli 2003

Antwoord

(zie ook vraag 12978)
Ook hier weer de haakjes: kijk maar:
l(x)=3/4x+1.5 en f(x)=3Ö(x)-2 sluiten helemaal geen gebied in:
q12974img1.gif
Voor deze opgave zal het wel moeten zijn:
f(x)=3Ö(x-2)
In onderstaand plaatje zie je dan de situatie:
q12974img2.gif
Het gebied ingesloten door de x-as , en de grafieken van l en f is dan het rode gebied.
Je kunt deze oppervlakte berekenen door de oppervlakte van de driehoek ingesloten door de grafiek van de lijn en de x-as te verminderen met de oppervlakte van het groene gebied.
Dat wordt dus:
1/2*8*6-ò263Ö(x-2)dx=
24-fnInt(3Ö(x-2),2,6)=
24-16=8
Dus eigenlijk net als je zonder rekenmachine al deed, behalve dat je dan geen primitieve hoeft uit te rekenen.
Dus:
De rekenmachine kan geen oppervlaktes uitrekenen, maar alleen integralen benaderen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 juli 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb