De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijkingen

hallo,
ik zoek een programma waarmee je goniometrische vergelijkingen mee kunt bewijzen bv 1-sinx=2cos2( /4-x/2)
en dan begin je bv met het linkerlid en kom je uiteindelijk het rechterlid uit.
het programma zou dus alle tussen stappen moeten op het scherm zetten om aan het rechterlid te komen.kan iemand me aub helpen??
alvast bedankt mieke 5de jaar talen wetenschappen

miekev
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 27 januari 2002

Antwoord

Is je probleem wel te bewijzen?
Kies x=90°. Links staat er dan 0.
Rechts staat er 2cos20=2·1=2.
De stappen waar je om vraagt, kunnen zeker niet door een computerprogramma worden gegenereerd.
Zo'n programma is er volgens mij echter ook niet, omdat je bij dit type vraagstuk heel vaak gebruik moet maken van "associatie" (hoe kom ik van wat ik weet naar wat ik wil weten). En het maken van dergelijke computerprogramma's staat nog in de kleuterschoenen.
Een formuleboek (formulekaart) waaruit je zelf idee-en kunt opdoen geeft vaak uitkomst.

Zie formulekaart

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 28 januari 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb