De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansrekenen vraagstuk

Er zijn 4 fransen, 3 italianen, 2 nederlanders en 1 duitser. Op hoeveel manieren kan je deze naast elkaar zetten als de groepen onderling bij elkaar blijven?

Je moet dus de groepen van 4 fransen, 3... bij elkaar houden maar onderling mogen ze wel wisselen? Zelfs dan nog zie ik het antwoord niet, kan je me hierbij helpen?

Joren
3de graad ASO - dinsdag 10 juni 2003

Antwoord

Zet de fransen op een rij: 4! = 24 mogelijkheden,
zet de italianen op een rij: 3! = 6 mogelijkheden,
de nederlanders op een rij: 2! = 2 mogelijkheden.

Je hebt nu 4 "groepen" (nationaliteiten) en die kunnen op 4! volgordes gezet worden.
Conclusie, het aantal volgorden is 4!·3!·2!·4! = 6912

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 10 juni 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb