WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op donderdag 28 maart 2024

Re: Re: Winkans multi-winlijn fruitautomaat

Bedankt voor de uitleg zover!

Een korte reactie van mij tot zover:

Voor elk van de 9 posities geldt per symbool een andere kans om te vallen. Het lijkt mij dat de volgorde niet uit maakt, zeker niet op de lange duur. Laten we daar iig vanuit gaan.

Waar ik vooral nieuwsgierig naar ben is of het uitmaakt dat het 2e symbool op rol 2 in iedere winlijn voorkomt, symbool 1 op rol 1 in 2 winlijnen en symbool 2 op rol 1 maar in 1 winlijn.

simpel gezegd: zijn ze idd onafhankelijk, dus kan ik de berekening voor 1 winlijn combineren met de rest.

Ik ga er niet vanuit dat iemand die zo'n fruitautomaat ontwikkeld alleen op basis van schatten en simuleren tot het gewenste uitbetaalpercentage komt, of...toch wel?

Jeroen
14-4-2003

Antwoord

Volgens mij is dit nu een andere vraag! In het 'echt' staan er op de verschillende rollen uiteraard verschillende (aantallen) symbolen. Bijvoorbeeld op de eerste en tweede veel kersen, maar op de derde juist niet... het lijkt dan net of je er steeds bijna drie goed hebt, terwijl dat misschien helemaal niet zo is.

Voor wat betreft de laatste vraag: uiteraard kan je voor elke alle mogelijkheden bepalen en de uit-te-keren-prijs bepalen en zo precies uitrekenen wat de verwachtingswaarde is.

Let wel dat zijn dus heel wat mogelijkheden. Neem per rol maar eens 25 symbolen. Dan heb je 253 mogelijke standen van de drie rollen. Met vijf winlijnen kan je voor elke stand de prijs bepalen. Geen punt... alleen een hoop werk! Met een computerprogramma kan je dat natuurlijk wel doen...

WvR
14-4-2003


© 2001-2024 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#9853 - Kansrekenen - Iets anders