WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op donderdag 28 maart 2024

Re: Casio CFX 9850GB plus

Ik kan de handleiding wel lezen. Het probleem in de handleiding is dat als ik uitvoer wat in de handleiding sta er een andere uitkomst uitkomt dan ik zou moeten hebben. In mijn boek staat als voorbeeld een verhouding van de hoek A 64/25. Als ik intoets tan en (-)2.56 exe dan krijg ik een andere uitkomst dan in het boek staat. De rekenmachine is ingesteld op Grad.
Als ik het voorbeeld intoets in d handleiding tan (-) 35 dan klopt het antwoord wel.

Peter
1-12-2015

Antwoord

Hallo Peter,

Je bent wat onduidelijk met je formulering. Wat bedoel je met 'een verhouding van hoek A'? Misschien bedoel je dat de tangens van hoek A gelijk is aan 64/25? Dan is de tangens al bekend, en kan je met tan-1 de bijbehorende hoek uitrekenen. Je berekent dan niet een tangens (zoals je in je vraag aangaf), maar vanuit een bekende tangens bereken je een hoek. De weg terug, dus.

Wanneer je intoetst tan (-)35, dan bereken je de tangens van -35° (als je rekenmachine in graden is ingesteld). Dit is de 'heenweg'. Let dus goed op met welk type vraag je te maken hebt:
Was dit het probleem? Zo niet, reageer dan gerust weer, maar geef dan goed aan wat je wilt uitrekenen, wat je als resultaat hebt en wat het volgens jou (of de handleiding) zou moeten zijn.

PS: Wanneer je in graden wilt rekenen, stel je de rekenmachine in op Deg (=degree), niet op Gra!

GHvD
1-12-2015


© 2001-2024 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#76991 - Rekenmachine - Leerling bovenbouw havo-vwo