WisFaq!

geprint op zondag 18 augustus 2019

Ander voorschrift x = Argsh(y)

Hallo,

Ik moet het voorschrift van de x=Argsh(y) dmv gebruik te maken van de definitie van y=sh(x).

Nu snap ik alles van het bewijs, enkel en alleen deze stap niet:

2x = t - 1/t (t = e^y)
Ř t.2x = t2 - t

Maar naar mijn weten, als je beide leden maal t doet, krijg je bij (1/t).t toch gewoon 1 en niet t?

Dimitri
2-10-2012


Antwoord

Beste Dimitri,

Volgens mij heb je gelijk... Ik kan de rest van de uitwerking niet zien, maar je zou op het juiste antwoord moeten komen via $2tx = t^2-1$ en dan verder oplossen naar $t$.

mvg,
Tom

td
3-10-2012


© 2001-2019 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#68509 - Goniometrie - Student Hoger Onderwijs BelgiŽ