WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op donderdag 28 maart 2024

Polonaise

We willen alle mensen ter wereld bijeen plaatsen om daarna de polonaise te kunnen dansen. Zoek een geschikte locatie (dorp, gemeente, provincie, land,…) om dit evenement te laten doorgaan als je weet dat elke persoon een stukje grond krijgt van 1 m op 1m. Je mag van de veronderstelling uitgaan dat het mogelijk is om van deze locatie één grote open vlakte te maken.

imad
16-11-2011

Antwoord

Hallo Imad,

Je kunt de opdracht als volgt aanpakken:
Kan je hiermee vooruit?

Het is niet de bedoeling dat wij zomaar even een goed antwoord geven en dat jij dit dan als PO inlevert. Het gaat erom dat je oefent om zelf een oplossing te vinden. Op zich is het prima dat je op zoek gaat naar hulp, bijvoorbeeld bij ons. Dat heb je gedaan. Ik heb aangegeven hoe je de opdracht kunt aanpakken. Nu is de beurt aan jou: wat heb je inmiddels gedaan? Tot hoe ver kan je nu zelf komen?

Wanneer je opnieuw vastloopt, mag je best weer een vraag stellen, maar geef dan aan wat je hebt geprobeerd en waarop je vastloopt. Dan heb ik misschien wel weer tips voor je. Dus nu: aan de slag!Als het niet lukt: geef aan welke stap je niet begrijpt of kunt uitvoeren, en waarom. Dan help ik je verder.

Lukt dit?

GHvD
16-11-2011


© 2001-2024 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#66191 - Praktische opdrachten - 1ste graad ASO-TSO-BSO