WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op maandag 17 juni 2024

Re: Afstanden in een grafiek

Hallo MBL,dat van de trein stop snap ik nu wel maar nu wil ik verder hoe moet ik dat nou doen als ie nu nou stopt hoe moet ik dan de afgelegde afstand en tijd verder invullen in de tabel? zou u daarvan een antwoord kunnen geven en uitleggen hoeu dat heeft gedaan

bedankt,Tannaz

Tannaz
6-1-2008

Antwoord

Ik weet niet precies wat je probleem nu nog is.
Er zijn, denk ik, maar twee mogelijkheden.
Ten eerste: de tabellen voor tijd en afstand zijn volledig ingevuld door de schrijvers van het boek. In dat geval kun jij de grafiek tekenen op de manier die in het eerste antwoord werd beschreven.
Ten tweede: de afstandstabel is niet verder ingevuld en dat moet jij nu doen. Wel, daarvoor kijk je in je grafiek die er blijkbaar bij staat. Je kijkt bij elk tijdstip hoe hoog de grafiek daar getekend is. Bij 9 uur 52 stond het getal 4 schreef je. Als nu bij 9 uur 56 de grafiek bijvoorbeeld op hoogte 12 is getekend, dan weet je dus dat de trein op dat moment een afstand heeft afgelegd van 12 km en dat kun je dan in de tabel zetten.

Omdat ik de grafiek niet zien kan, moet ik raden naar de precieze bedoeling van de vraag. Kom je er nog niet uit, aarzel dan niet om terug te komen en beschrijf de opgave dan iets uitvoeriger.

MBL

MBL
6-1-2008


© 2001-2024 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#53731 - Functies en grafieken - Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo