WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op donderdag 28 maart 2024

Toepassingen op normale verdeling

Bedankt voor de antwoorden op de vorige vragen, maar zit nog met problemen i.v.m. normale verdeling. De vragen waar ik de cumulatieve normale verdeling moet berekenen met verschillende grenzen en gemiddelde en standdaarddeviatie is geen probleem, maar omgekeerd werken zie ik niet goed.

Op het web heb ik zo verschillende oefeningen gevonden waar ik absoluut niet weet hoe te beginnen. Kunnen jullie mij helpen aub.

1.
In een winkel ligt een grote partij komkommers, waarvan het gewicht normaal verdeeld is. Het gemiddelde gewicht is 429gr. 97% van de komkommmers wijkt hoogstens 113 g af van het gemiddelde. Bereken de standaardafwijking.

2.
Zoals vorig maar standafwijking is 83 g. Bereken het gemiddelde als 93% van de komkommers een gewicht heeft van minstens 80 g.

3.
Er wordt gestudeerd over een nieuwe norm voor de hoogte van deuren. Hoogstens 0.3% van de mannen mogen zich bukken. De lengte van de mannen is normaal verdeeld met gemiddelde 180.9 cm en standaardafwijking 10cm. Bereken hoe hoog de deuren volgens deze norm moet worden?

Ik weet absoluut niet hoe te beginnen. Ik kan wel alles uitrekenen met ZRM dus moet niet overstappen naar de standaard normaalverdeling.

Vanneste Diana
15-5-2007

Antwoord

Maak om te beginnen schetjes van de normale verdeling met de juiste gegevens erbij. Zie Een soort overzicht voor voorbeelden.

Op De standaardafwijking berekenen bij de normaal verdeling met je GR kan je een voorbeeld vinden van het soort opgave dat je wilt oplossen.

Lukt dat?

WvR
15-5-2007


© 2001-2024 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#50777 - Kansverdelingen - 3de graad ASO