WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op vrijdag 29 maart 2024

2 examens, gewoon en herkansing, bijde 40% slagingspercentage

hallo,
hoe zit het als iemand een examen af moet leggen en hij mag hem herkansen. gegeven is 40% slaagt voor de 1e keer, voor de herkansing slaagt ook 40%. je mag maximaal 2 herkansingen doen.
wat is dan de kans dat iemand slaagt?

lucas
17-4-2007

Antwoord

Allerbeste Lucas,

Dit is een opgave die in een aantal stapjes moet worden opgelost. Reeds vele malen werkten wij voor een vragensteller een deel van zo'n opgave uit waarop deze vrolijk antwoordde: "Ja, dat wist ik al".

Dat is dus niet de bedoeling.

Wij willen je heel graag helpen bij het maken van wiskundevragen (daarom doen we dit werk ook voor niets). Maar het is wel de bedoeling dat jij eerst beschrijft wat jij aan deze opgave hebt gedaan. Dan zien wij waar je vastloopt en hoe we je het beste kunnen helpen.

En zeg nou niet: Ik heb geen idee wat ik hiermee moet. Want of je bent een deze opgave geinteresseerd. Dan kun je tenminste daar wat over zeggen. Of je moet deze opgave van iemand maken (gezien je formulering ziet het daar naar uit). Dan heb je er ook theorie bij gehad en kun je tenminste vertellen wat je boek over dit soort opgaven zegt en wat je daarin herkent.

Welnu.

We hopen van harte dat je ons iets moois stuurt.

Dan zullen we ons best doen om je zo goed mogelijk te helpen.

Groet. Oscar

os
17-4-2007


© 2001-2024 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#50305 - Kansrekenen - Leerling bovenbouw havo-vwo