WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op woensdag 23 september 2020

Re: Hoek en afstand van vlak en lijn

27c= Welke driehoeken moet ik dan gebruiken om de zijdes van de rechthoekige driehoek MM'B te berekenen, want weinig getallen zijn gegeven, moet je dan uitgaan van bijv. deze zijde is zoveel keer kleiner dan een andere bekende zijde dus...? en hoe kan ik aan 27e beginnen?

12b= 'Als het hulpvlak niet loodrecht op ADE staat krijg je een te grote afstand dat blijkt.'= Het laatste deel van mn vraag heb ik een paar letters vergeten, en het is een beetje onduidelijk. Wat ik bedoel is, als hulpvlak gebruik ik dus niet hulpvlak ABCD. In dit hulpvlak heb je de lijn AD van vlak ADE en punt B van van punt B. Omdat lijn BA en lijn AD 90 graden geven, kan je als afstand direkt AB, dus 12 nemen. Maar omdat je een kleiner getal dan 12 als antwoord kan krijgen, neem ik geen hulpvlak ABCD, maar hulpvlak ABFE.

Hierin is lijn AE van vlak ADE, en punt B van punt B. In vlak ABFE verbind B met E, nu heb ik driehoek ABE. Hierna teken ik de loodrechte projectielijn van B op AE. Als laatst gebruik zijde keer hoogte methode= AEBB'=ABEA'
61BB'=1252 BB'=11,07

En hoe moet ik aan 12c beginnen?


ps: http://i5.tinypic.com/4fvi8t1.jpg Dit is een vb. in mn boek over afstand van punt naar vlak

Kucukozel
23-3-2007

Antwoord

27c) Dat valt toch wel mee. MM' heb je al. M'B vind je in het grondvlak. Volgens mij is dat genoeg?

27e) nu toch vanuit B een loodlijn naar ACT?

q49873img1.gif

12b) Ook het vlak ABFE staat niet loodrecht op ADE. Dat doet alleen EFF'E'.
Maar daar ligt B weer niet in. Ik vond het antwoord omdat je dezelfde afstand krijgt als je ipv B het midden van BC gebruikt. Alternatief (beter zelfs) kun je een vlak evenwijding aan EFF'E' tekenen door B.

12 e) is de afstand tussen twee lijnen. Daar moet ik even over nadenken. Maar wellicht kun jij me vertellen hoe je geleerd hebt dat te doen.


q49873img2.gif

os
23-3-2007


© 2001-2020 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#49873 - Ruimtemeetkunde - Leerling bovenbouw havo-vwo