WisFaq!

\require{AMSmath} geprint op donderdag 23 januari 2020

Aantal mogelijkheden

o0w jullie zijn echt zo geweldig ,, !!! ik heb nu eindelijk het antwo0rd op die vraag ik was er al een tijdje naar die vraag opzoek en naar n0g een vraag daar heb ik het antwoord nog steeds niet op :S en ik moet het morgen af hebben heeel misschien dat jullie n0g tijd hebben voor 1 vraagje .. ? :
Stel je hebt vijf broeken (A,B,C,D en E) Je trekt er 's ochtends een aan en je legt er een klaar om 's avonds aan te trekken als je naar een feestje gaat.Hoeveel combinatiemogelijkheden heb je ?

Ik wil ook nog ff zeggen dat ik aan die uitleg best wel wat heb gehad dat vind ik heel handig echt super super bedankt (K) !!! MEt veeeel veeel groeten

Stefanie Theunisz
30-6-2005


Antwoord

Beste Stefanie,

Blij dat je de uitleg over de rij snapte, zo heb je er ook wat aan.

's Morgen kan je uit 5 verschillende broeken kiezen, je hebt op dat moment 5 mogelijkheden. Voor elke broek die je kiest, heb je er nog 4 over om uit te kiezen voor 's avonds. In het totaal kan je dus op 5*4 verschillende manieren broeken kiezen die dag, dat zijn dus 20 mogelijkheden.

Andere mogelijkheid, met combinaties kan je berkenen op hoeveel manieren je twee verschillende broeken uit een set van 5 kan kiezen, dit is 5C2 = 10. Omdat je voor elk paar dan nog kan kiezen welke je 's morgens of 's avonds aandoet heb je per paar nog 2 mogelijkheden, dus ook hier vinden we 2*10 = 20 mogelijkheden.

In het vervolg wel liever een nieuwe vraag starten als het over een ander onderwerp gaat, zo blijft alles wat duidelijker, ook in de titel

mvg,
Tom

td
30-6-2005


© 2001-2020 WisFaq
WisFaq - de digitale vraagbaak voor het wiskunde onderwijs - http://www.wisfaq.nl

#39613 - Kansrekenen - Leerling bovenbouw vmbo