De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Brix

 Dit is een reactie op vraag 97552 
Dus om mijn product te maken, met de gewenste brix-waarde (namelijk 15°), volstaat het om 333 gram water toe te voegen aan mijn oorspronkelijke oplossing?

Groetjes

Houda

Houda
Student universiteit België - vrijdag 3 februari 2023

Antwoord

Hallo Houda,

Dat ligt eraan hoeveel oorspronkelijke oplossing je hebt. Je voegt 3331/3 gram water toe per 165 gram oorspronkelijke oplossing, ofwel 3331/3/165=2,02 gram water per gram oorspronkelijke oplossing. Je neemt dus 2,02 keer zoveel water als oorspronkelijke oplossing. Nogmaals: dit geldt alleen wanneer Brix-waarde inderdaad zo is gedefinieerd als ik bij mijn vorige antwoord beschreef.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 3 februari 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3