Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


Escher en de wiskunde

Hallo, ik ben Anne en ik zit in 5vwo. Wij moeten een praktische opdracht over Escher maken voor wiskunde en 1 van de onderdelen daarvan is dat je in 1 a4 moet uileggen wat het verband is tussen Escher en de wiskunde. Nou snap ik de vraag wel maar niet hoe ik dat moet neerzetten. Kunt u mij misschien wat aanwijzingen geven. verder moeten we één van de tekeningen van escher onderzoeken en uitleggen hoe die wiskundig in elkaar zit. Wat adviseert u?

Alvast bedankt.

Anne
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 5 april 2002

Antwoord

Op Onderverdeling van het werk van M.C. Escher kan je een onderverdeling vinden van het werk van Escher. Op de pagina staan geen plaatjes, maar die zijn wel weer ergens anders op Internet te vinden (Escher).

Om een tekening van Escher eens 'ernstig' te bestuderen lijkt me wel een leuke opdracht. Neem één van de onmogelijke figuren! Ga eerst een kijken bij Cordon Art B.V., want daar hebben ze een paar filmpjes waar je kan zien hoe de 'getekende' figuren er ruimtelijk uit zien (Zie Virtual Ride).

Mijn idee zou zijn: kies één van de afbeeldingen uit de 'Vritual Ride' als uitgangspunt en leg eens precies uit hoe de (bijbehorende) tekening in elkaar steekt!

Succes!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 april 2002©2004-2024 WisFaq