Re: Vraagstuk natuurlijk getal Dit is een reactie op vraag 91389 Oei, ik zou op 357 moeten uitkomen en ik kom wat geks uit. Ik stuur er een plaatje bij. Waarschijnlijk is mijn vergelijking fout... Melike Student universiteit België - dinsdag 19 januari 2021 Antwoord De vergelijkingen stonden er al toch? Ik kom dan uit op 753... Als 1e stap? $ \eqalign{ & a + b + c = 15 \cr & a + c = 2b \cr & 100c + 10b + a + 396 = 100a + 10b + c \cr & \cr & (1) - (2) \cr & b = 15 - 2b \cr & 3b = 15 \cr & b = 5 \cr} $ Dan is het misschien wat handiger... woensdag 20 januari 2021 Re: Re: Vraagstuk natuurlijk getal ©2001-2022 WisFaq
Oei, ik zou op 357 moeten uitkomen en ik kom wat geks uit. Ik stuur er een plaatje bij. Waarschijnlijk is mijn vergelijking fout... Melike Student universiteit België - dinsdag 19 januari 2021
Melike Student universiteit België - dinsdag 19 januari 2021
De vergelijkingen stonden er al toch? Ik kom dan uit op 753... Als 1e stap? $ \eqalign{ & a + b + c = 15 \cr & a + c = 2b \cr & 100c + 10b + a + 396 = 100a + 10b + c \cr & \cr & (1) - (2) \cr & b = 15 - 2b \cr & 3b = 15 \cr & b = 5 \cr} $ Dan is het misschien wat handiger... woensdag 20 januari 2021
woensdag 20 januari 2021