Een wortel in de teller Wat als je een wortel in de teller hebt? Zoals in:$\eqalign{f(x) = \frac{{\sqrt {x + 7} }}{x}}$Nog meer voorbeelden Melike Student universiteit België - woensdag 21 oktober 2020 Antwoord Dat gaat met de quotiëntregel:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\sqrt {x + 7} }}{x} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{{2\sqrt {x + 7} }} \cdot 1 \cdot x - \sqrt {x + 7} \cdot 1}}{{x^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{x}{{2\sqrt {x + 7} }} - \sqrt {x + 7} }}{{x^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{x - 2(x + 7)}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr & f'(x) = \frac{{x - 2x - 14}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - x - 14}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr & f'(x) = - \frac{{x + 14}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr}$ woensdag 21 oktober 2020 Re: Een wortel in de teller ©2001-2023 WisFaq
Wat als je een wortel in de teller hebt? Zoals in:$\eqalign{f(x) = \frac{{\sqrt {x + 7} }}{x}}$Nog meer voorbeelden Melike Student universiteit België - woensdag 21 oktober 2020
Melike Student universiteit België - woensdag 21 oktober 2020
Dat gaat met de quotiëntregel:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{\sqrt {x + 7} }}{x} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{1}{{2\sqrt {x + 7} }} \cdot 1 \cdot x - \sqrt {x + 7} \cdot 1}}{{x^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{\frac{x}{{2\sqrt {x + 7} }} - \sqrt {x + 7} }}{{x^2 }} \cr & f'(x) = \frac{{x - 2(x + 7)}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr & f'(x) = \frac{{x - 2x - 14}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr & f'(x) = \frac{{ - x - 14}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr & f'(x) = - \frac{{x + 14}}{{2x^2 \sqrt {x + 7} }} \cr}$ woensdag 21 oktober 2020
woensdag 21 oktober 2020