\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Tijdsafhankelijk Competitieschema

Aangezien mijn wiskundeknobbel niet geweldig is (ben meer van de talen), stel ik mijn vraag maar in de categorie Algemeen.

Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een zaalvoetbalcompetitie. Er zijn 12 teams en 5 tijdstippen per week. Dit betekent dat er per speelronde 2 teams vrij zijn. Nu wil ik graag dat elk team bij benadering evenveel late als vroege wedstrijden speelt. Hier zit hem dan ook meteen het knelpunt. Wie helpt me uit de brand.

Jan Ha
Student hbo - maandag 7 mei 2007

Antwoord

Tja, er zijn drie aspecten aan dit probleem:
1) Waarschijnlijk wil je toch een volledige (halve) competitie indelen, zodat iedereen elk ander team een keer treft? (helaas zeg je niets over terwijl dit wel het belangrijkste aspect is).
2) dan zijn er altijd twee teams die vrij zijn.
3) Je wil een gelijkmatige verdeling over de beschikbare tijden.

Ik weet niet of je al een werkend concept hebt voor de eerste twee voorwaarden, dat zou ik dan eerst graag willen zien. Op zichzelf is dat al lastig zat omdat je de niet spelende combinaties ergens anders weer moet inpassen. Hier zit m.i. het grootste knelpunt.
Die tijden is toch een stukje handwerk, een kwestie van verstandig kijken waarbij succes (gezien de andere randvoorwaarden) niet verzekerd is. Met deze informatie kunnen we je op dit moment niet verder helpen. Dus geef even via de site de gevraagde extra info.
Daarnaast mag je een eventueel bestaand schema me best toezenden. Dat komt eventueel later wel.

Met vriendelijke groet
JaDeX


dinsdag 8 mei 2007

 Re: Tijdsafhankelijk Competitieschema 

©2001-2022 WisFaq