\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Domme fouten

Ik zit dus met het probleem dat ik dus steeds "domme fouten" maak. Daarmee bedoel ik geen fouten zoals de verkeerde methodes gebruiken, of bewerkingen maken die niet toegelaten zijn,etc...
Ik bedoel dus zaken zoals min tekens vergeten, verkeerd optellen of aftrekken, zaken die eenvoudig zijn.
Toch slaag ik er dus elke test in die krijg, tamelijk veel punten te verliezen aan dit soort zaken.
Als ik thuis oefen heb ik dit probleem ook maar ik kan dit snel rechtzetten en de fout gaan zoeken omdat ik weet wat ik moet uitkomen. Maar zelfs dan duurt het even eer ik de fout vind want ik blijk er systematisch "over te kijken". En als ik ze dan vind kom ik 9 kansen op tien uit bij een "domme fout".
Op een test natuurlijk heb je de uitkomst niet dus ik kan mezelf niet controleren op domme fouten tenzij het antwoord buiten bepaalde proporties zou vallen. Maar dan zit je natuurlijk met het tijds probleem, je kan moeilijk elke oefening drie keer maken nietwaar?

Kan hier iets aan gedaan worden? De vraag is misschien al even dom als mijn probleem, maar ik vind het altijd erg jammer zoveel punten te verliezen terwijl ik echt wel begrijp wat ik moet kunnen.

misschien weten jullie raad voor dit soort probleem
alvast bedankt

jannic
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 4 april 2006

Antwoord

De methode die je hiervoor het best gebruikt is je test helemaal maken, hem aan de kant leggen, en opnieuw beginnen, zonder de antwoorden van de eerste poging in je achterhoofd uiteraard. Vergelijk daarna de twee resultaten. Heb je nog tijd over kan je dat nog een derde keer doen. En eigenlijk zou je voldoende tijd moeten krijgen om je test minstens 2 keer te maken, want als er tijdsdruk is, maak je sowieso al makkelijker stomme fouten...


succes


dinsdag 4 april 2006

©2001-2024 WisFaq