Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal de vergelijking van de rechte

bepaal de vergelijking van de rechte a: x(-1, 3 ) id een element van a en y (4,1 ) is een element van a

estell
2de graad ASO - zondag 8 oktober 2023

Antwoord

Kijk nog even bij de spelregels. Wat heb je zelf al geprobeerd?

Je kunt proberen een vergelijking te vinden door met $ax+by=c$ te beginnen en je punten in te vullen: $-a+3b=c$ en $4a+b=c$. Door te combineren vind je $-a+3b=4a+b$ of $2b=5a$. Je hebt oneindig veel keuzen maar $a=2$ en $b=5$ is redelijk eenvoudig. Daaruit kun je $c$ vinden.

kphart
maandag 9 oktober 2023

©2001-2024 WisFaq