\require{AMSmath} Vergelijkingen met sinus, cosinus en tangens Ik weet niet hoe ik deze twee vragen oplos. Ik denk dat je iets met de verdubbelingsformules moet doen, maar weet niet wat. Kan iemand me helpen? Tom Di Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 december 2021 Antwoord In 't algemeen geldt:$\cos (2x) = 2\cos ^2 (x) - 1$Dus:$\eqalign{& \cos (4x) = 2\cos ^2 (2x) - 1 \cr& \cos (4x) = 2\left( {\cos (2x)} \right)^2 - 1 \cr& \cos (4x) = 2\left( {2\cos ^2 (x) - 1} \right)^2 - 1 \cr& ... \cr}$...en dan verder uitwerken.Evenzo:$\eqalign{& \frac{{\sin (2x)}}{{1 + \cos (2x)}} = \cr& \frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 + 2\cos ^2 (x) - 1}} = \cr& \frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{2\cos ^2 (x)}} = \cr& ... \cr}$...en dan verder uitwerken. Het idee was goed. Lukt dat zo?Zie Goniometrie WvR vrijdag 17 december 2021 ©2001-2022 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik weet niet hoe ik deze twee vragen oplos. Ik denk dat je iets met de verdubbelingsformules moet doen, maar weet niet wat. Kan iemand me helpen? Tom Di Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 december 2021
Ik weet niet hoe ik deze twee vragen oplos. Ik denk dat je iets met de verdubbelingsformules moet doen, maar weet niet wat. Kan iemand me helpen?
Tom Di Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 december 2021
In 't algemeen geldt:$\cos (2x) = 2\cos ^2 (x) - 1$Dus:$\eqalign{& \cos (4x) = 2\cos ^2 (2x) - 1 \cr& \cos (4x) = 2\left( {\cos (2x)} \right)^2 - 1 \cr& \cos (4x) = 2\left( {2\cos ^2 (x) - 1} \right)^2 - 1 \cr& ... \cr}$...en dan verder uitwerken.Evenzo:$\eqalign{& \frac{{\sin (2x)}}{{1 + \cos (2x)}} = \cr& \frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{1 + 2\cos ^2 (x) - 1}} = \cr& \frac{{2\sin (x)\cos (x)}}{{2\cos ^2 (x)}} = \cr& ... \cr}$...en dan verder uitwerken. Het idee was goed. Lukt dat zo?Zie Goniometrie WvR vrijdag 17 december 2021
WvR vrijdag 17 december 2021
©2001-2022 WisFaq