\require{AMSmath} Hoe groot is de hoek A Als in een driehoek ABC geldt dat:a2= b2 + c2 + √3·b·cHoe groot is dan de hoek A? Simon Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 6 november 2021 Antwoord Als je de uitdrukking combineert met de cosinusregel krijg je:$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 + c^2 - 2bc\cos \alpha \\ a^2 = b^2 + c^2 + \sqrt 3 \cdot b \cdot c \\ \end{array} \right. \Rightarrow \\ \sqrt 3 \cdot bc = - 2bc\cos \alpha \\ \end{array}$$\eqalign{\cos \alpha = \frac{{\sqrt 3 \cdot bc}}{{ - 2bc}} = - \frac{1}{2}\sqrt 3 }$Ben je er dan? WvR zaterdag 6 november 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Als in een driehoek ABC geldt dat:a2= b2 + c2 + √3·b·cHoe groot is dan de hoek A? Simon Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 6 november 2021
Simon Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 6 november 2021
Als je de uitdrukking combineert met de cosinusregel krijg je:$\begin{array}{l} \left\{ \begin{array}{l} a^2 = b^2 + c^2 - 2bc\cos \alpha \\ a^2 = b^2 + c^2 + \sqrt 3 \cdot b \cdot c \\ \end{array} \right. \Rightarrow \\ \sqrt 3 \cdot bc = - 2bc\cos \alpha \\ \end{array}$$\eqalign{\cos \alpha = \frac{{\sqrt 3 \cdot bc}}{{ - 2bc}} = - \frac{1}{2}\sqrt 3 }$Ben je er dan? WvR zaterdag 6 november 2021
WvR zaterdag 6 november 2021
©2001-2024 WisFaq