\require{AMSmath} Vierkantswortels Ik versta niet hoe je een breuk die tot de derdemacht moet verheffen worden daarna uitrekent.(√3/2)3=? Phebe Student universiteit België - dinsdag 14 september 2021 Antwoord Dat gaat zo:$\eqalign{ & \left( {\frac{{\sqrt 3 }}{2}} \right)^3 = \cr & \frac{{\left( {\sqrt 3 } \right)^3 }}{{2^3 }} = \cr & \frac{{\left( {\sqrt 3 } \right)^2 \cdot \sqrt 3 }}{8} = \cr & \frac{{3\sqrt 3 }}{8} = \cr & \frac{3}{8}\sqrt 3 \cr}$Helpt dat?NaschriftOm verwarring te voorkomen is het goed om haakjes te gebruiken. Ik begrijp dat je iets anders bedoelde, dat wordt dan:$\eqalign{ & \left( {\sqrt {\frac{3}{2}} } \right)^3 = \cr & \left( {\frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 2 }}} \right)^3 = \cr & \frac{{\left( {\sqrt 3 } \right)^3 }}{{\left( {\sqrt 2 } \right)^3 }} = \cr & \frac{{3\sqrt 3 }}{{2\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{3\sqrt 3 }}{{2\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{3\sqrt 6 }}{{2 \cdot 2}} = \cr & \frac{{3\sqrt 6 }}{4} = \cr & \frac{3}{4}\sqrt 6 \cr}$ WvR dinsdag 14 september 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik versta niet hoe je een breuk die tot de derdemacht moet verheffen worden daarna uitrekent.(√3/2)3=? Phebe Student universiteit België - dinsdag 14 september 2021
Phebe Student universiteit België - dinsdag 14 september 2021
Dat gaat zo:$\eqalign{ & \left( {\frac{{\sqrt 3 }}{2}} \right)^3 = \cr & \frac{{\left( {\sqrt 3 } \right)^3 }}{{2^3 }} = \cr & \frac{{\left( {\sqrt 3 } \right)^2 \cdot \sqrt 3 }}{8} = \cr & \frac{{3\sqrt 3 }}{8} = \cr & \frac{3}{8}\sqrt 3 \cr}$Helpt dat?NaschriftOm verwarring te voorkomen is het goed om haakjes te gebruiken. Ik begrijp dat je iets anders bedoelde, dat wordt dan:$\eqalign{ & \left( {\sqrt {\frac{3}{2}} } \right)^3 = \cr & \left( {\frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 2 }}} \right)^3 = \cr & \frac{{\left( {\sqrt 3 } \right)^3 }}{{\left( {\sqrt 2 } \right)^3 }} = \cr & \frac{{3\sqrt 3 }}{{2\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{3\sqrt 3 }}{{2\sqrt 2 }} \cdot \frac{{\sqrt 2 }}{{\sqrt 2 }} = \cr & \frac{{3\sqrt 6 }}{{2 \cdot 2}} = \cr & \frac{{3\sqrt 6 }}{4} = \cr & \frac{3}{4}\sqrt 6 \cr}$ WvR dinsdag 14 september 2021
WvR dinsdag 14 september 2021
©2001-2024 WisFaq