Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische vergelijkingen

Hallo,
Ik heb meerdere malen geprobeerd de volgende som op te lossen, maar het lukte maar niet.
Dit is de som: 50-9(x-1)2 = -274
Alvast bedankt!

Nisrin
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 24 mei 2021

Antwoord

Breng de (x-1)^2 naar één kant en de rest naar de andere, bijvoorbeeld
50+274 = 9(x-1)^2
Dat wordt, na delen door 9, dan 36=(x-1)^2. Kun je dan verder?

kphart
maandag 24 mei 2021

 Re: Kwadratische vergelijkingen 

©2001-2025 WisFaq