Oppervlakte bepalen Beste,Ik heb de vraag via email gestuurd. Ik krijg niet het juiste antwoord. In mijn antwoord staat cos en het juiste antwoord is 10$\pi$/3. # 3de graad ASO - zondag 16 mei 2021 Antwoord Het gaat om de functie:$f(x) = 5\sin (3x)$De opdracht is om de oppervlakte van het gekleurde gebied te berekenen.'t Is handig om de grafiek 5 eenheden naar beneden te verschuiven.Als je dan de nulpunten uitrekent zul je zien dat de oppervlakte gelijk moet zijn aan:$Opp = - \int\limits_{\frac{1}{6}\pi }^{\frac{5}{6}\pi } {5\sin (3x) - 5\,\,dx}$Dan zal het geen probleem meer zijn. Toch? WvR zondag 16 mei 2021 Re: Oppervlakte bepalen ©2001-2022 WisFaq
Beste,Ik heb de vraag via email gestuurd. Ik krijg niet het juiste antwoord. In mijn antwoord staat cos en het juiste antwoord is 10$\pi$/3. # 3de graad ASO - zondag 16 mei 2021
# 3de graad ASO - zondag 16 mei 2021
Het gaat om de functie:$f(x) = 5\sin (3x)$De opdracht is om de oppervlakte van het gekleurde gebied te berekenen.'t Is handig om de grafiek 5 eenheden naar beneden te verschuiven.Als je dan de nulpunten uitrekent zul je zien dat de oppervlakte gelijk moet zijn aan:$Opp = - \int\limits_{\frac{1}{6}\pi }^{\frac{5}{6}\pi } {5\sin (3x) - 5\,\,dx}$Dan zal het geen probleem meer zijn. Toch? WvR zondag 16 mei 2021
WvR zondag 16 mei 2021
©2001-2022 WisFaq