Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De maximale waarde berekenen

Gegeven is de formule y = -0,02x2 + 0,36x + 0,8
Bereken de maximale waarde van y.

Vervolgens is het antwoord in de uitwerkingen:
-0,02x2 + 0,36x = 0
x2 - 18x = 0
x(x-18) = 0
x = 0 V x = 18

Wat je vervolgens kan gebruiken als Xmin en Xmax, om het maximum te bepalen.

Maar waarom laten ze bij het algebraïsch oplossen die 0,8 weg uit de formule? Is daar een verklaring voor?

Maxime
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 mei 2021

Antwoord

Misschien was het bedoeld om twee punten op dezelfde hoogte (0,8 dus:-) te krijgen zodat je weet waar de top zit en dat er bij deze bergparabool een maximum is bij x=9.

WvR
vrijdag 14 mei 2021

©2001-2024 WisFaq