Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gewicht van een cirkel berekenen

Ik moet berekenen wat een cirkel van 40 cm weegt en het gewicht per m2 is 4,32 kg. Ik kom daar niet uit

michae
Leerling bovenbouw vmbo - maandag 3 mei 2021

Antwoord

Je moet de oppervlakte van de cirkel berekenen en dan de oppervlakte vermenigvuldigen met 4,32 kg om het totale gewicht te berekenen.

Voor de oppervlakte van een cirkel (met een diameter van $40\,cm$ geldt de formule:

$O_{cirkel}=\pi\times r^2$ met $\pi\approx 3,14$ en $r=20\,cm$ als straal.

Als je oppervlakte in $m^3$ wilt berekenen is het handig om de straal in meter te nemen. In dit geval is $r=0,20\,m$.

$O_{cirkel}=3,14\times 0,20 ^2\approx 0,125663...\,m^2$

Vermenigvuldigt met $4,32\,kg$ geeft een gewicht van ongeveer $0,54\,kg$.

Helpt dat?

WvR
maandag 3 mei 2021

©2001-2024 WisFaq