\require{AMSmath} Snijpunt $3x + 4 = x - 10$ vera Leerling mbo - dinsdag 9 maart 2021 Antwoord 's Kijken. De opdracht was waarschijnlijk zoiets als:Gegeven:$l:y=3x+4$$m:y=x-10$Bereken de coördinaten van het snijpunt van $l$ en $m$ en dan in de categorie 'Wiskunde en kunst'. Dat moet kunnen...In zo'n geval stel je de vergelijingen aan elkaar gelijk en los je de vergelijking die je zo krijgt op.$3x+4=x-10$$2x+4=-10$$2x=-14$$x=-7$Daarna bereken je de bijbehorende $y$-coördinaat door $x$ in te vullen in één van de gegeven vergelijkingen.$y=3·-7+4$$y=-21+4$$y=-17$De coördinaten van het snijpunt zijn $(-7,-17)$.'t Is nog een hele kunst inderdaad. Opgelost! WvR dinsdag 9 maart 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
$3x + 4 = x - 10$ vera Leerling mbo - dinsdag 9 maart 2021
vera Leerling mbo - dinsdag 9 maart 2021
's Kijken. De opdracht was waarschijnlijk zoiets als:Gegeven:$l:y=3x+4$$m:y=x-10$Bereken de coördinaten van het snijpunt van $l$ en $m$ en dan in de categorie 'Wiskunde en kunst'. Dat moet kunnen...In zo'n geval stel je de vergelijingen aan elkaar gelijk en los je de vergelijking die je zo krijgt op.$3x+4=x-10$$2x+4=-10$$2x=-14$$x=-7$Daarna bereken je de bijbehorende $y$-coördinaat door $x$ in te vullen in één van de gegeven vergelijkingen.$y=3·-7+4$$y=-21+4$$y=-17$De coördinaten van het snijpunt zijn $(-7,-17)$.'t Is nog een hele kunst inderdaad. Opgelost! WvR dinsdag 9 maart 2021
WvR dinsdag 9 maart 2021
©2001-2024 WisFaq