Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 91395 

Re: Re: Dv oplossen

dankjewel, ik snap het nu. Klopt het dat ik dan voor de rechterlid (3ln(3x)2/3)/2 + c moet uitkomen?
want dan heb ik geprobeerd om y te berekenen en ik kom daarvoor y= ((9√ln(3x)2)/2 + c)1/3 uit. Maar ik ben niet zeker of dit juist is. want ik had eerst y3=... dus ik heb beide kanten tot wortel 3 verheven.

elke
Student universiteit België - woensdag 20 januari 2021

Antwoord

Beste Elke,

Het resultaat van die integraal is inderdaad:
$$\frac{3}{2}\left(\ln(3x)\right)^{\frac{2}{3}}+c$$en met linkerlid $y^3/3$ kan je dan inderdaad beide leden met $3$ vermenigvuldigen en vervolgens de derdemachtswortel nemen om naar $y$ op te lossen.

mvg,
Tom

td
woensdag 20 januari 2021

©2001-2025 WisFaq