\require{AMSmath} Vergelijking sinus Hoe los je deze vergelijking op? 2 sin(1/2x)=1 op [0, 6pi] Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 12 januari 2021 Antwoord Ik heb daar op 7. Het oplossen van goniometrische vergelijkingen nog 's iets over geschreven. Dat is mogelijk het bestuderen waard...In dit geval ziet een oplossing er zo uit:$\eqalign{ & 2\sin \left( {{1 \over 2}x} \right) = 1 \cr & \sin \left( {{1 \over 2}x} \right) = {1 \over 2} \cr & {1 \over 2}x = {1 \over 6}\pi + k \cdot 2\pi \vee {1 \over 2}x = {5 \over 6}\pi + k \cdot 2\pi \cr & x = {1 \over 3}\pi + k \cdot 4\pi \vee x = {5 \over {12}}\pi + k \cdot 4\pi \cr & {\rm{Voor}}\,\,\,x \in \left[ {0,6\pi } \right] \cr & x = {1 \over 3}\pi \vee x = 4{1 \over 3}\pi \vee x = {5 \over {12}}\pi \vee x = 4{5 \over {12}}\pi \cr}$Helpt dat? WvR dinsdag 12 januari 2021 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los je deze vergelijking op? 2 sin(1/2x)=1 op [0, 6pi] Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 12 januari 2021
Hans B Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 12 januari 2021
Ik heb daar op 7. Het oplossen van goniometrische vergelijkingen nog 's iets over geschreven. Dat is mogelijk het bestuderen waard...In dit geval ziet een oplossing er zo uit:$\eqalign{ & 2\sin \left( {{1 \over 2}x} \right) = 1 \cr & \sin \left( {{1 \over 2}x} \right) = {1 \over 2} \cr & {1 \over 2}x = {1 \over 6}\pi + k \cdot 2\pi \vee {1 \over 2}x = {5 \over 6}\pi + k \cdot 2\pi \cr & x = {1 \over 3}\pi + k \cdot 4\pi \vee x = {5 \over {12}}\pi + k \cdot 4\pi \cr & {\rm{Voor}}\,\,\,x \in \left[ {0,6\pi } \right] \cr & x = {1 \over 3}\pi \vee x = 4{1 \over 3}\pi \vee x = {5 \over {12}}\pi \vee x = 4{5 \over {12}}\pi \cr}$Helpt dat? WvR dinsdag 12 januari 2021
WvR dinsdag 12 januari 2021
©2001-2024 WisFaq