Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Partiële integratie

Hoe kan ik een partiële integratie uitvoeren met een ln? Mijn opgave is dus integratie van ln(x)dx. De oplossing zou xlnx-x+c moeten zijn.

melike
Student universiteit België - zondag 6 december 2020

Antwoord

Een veelgebruikte truc: maak er
$$\int 1\cdot\ln x\,\mathrm{d}x
$$van, en primitiveer de $1$.

kphart
zondag 6 december 2020

©2001-2024 WisFaq