\require{AMSmath} Breuk met een hele Wat moet je doen als in een formule een breuk staat met een hele? Hoe werkt je die hele weg? anonie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 30 november 2020 Antwoord Een voorbeeld:$\eqalign{ & 3\frac{2}{7} = ? \cr & 3 \times 7 = 21 \cr & 21 + 2 = 23 \cr & 3\frac{2}{7} = \frac{{23}}{7} \cr}$Je vermenigvuldigt de hele met de noemer (er zitten 21 'zevenden' in 3) en je telt de teller er bij op. Je weet dan hoeveel 'zevenden' er in totaal in de breuk zitten.Helpt dat? WvR maandag 30 november 2020 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat moet je doen als in een formule een breuk staat met een hele? Hoe werkt je die hele weg? anonie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 30 november 2020
anonie Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 30 november 2020
Een voorbeeld:$\eqalign{ & 3\frac{2}{7} = ? \cr & 3 \times 7 = 21 \cr & 21 + 2 = 23 \cr & 3\frac{2}{7} = \frac{{23}}{7} \cr}$Je vermenigvuldigt de hele met de noemer (er zitten 21 'zevenden' in 3) en je telt de teller er bij op. Je weet dan hoeveel 'zevenden' er in totaal in de breuk zitten.Helpt dat? WvR maandag 30 november 2020
WvR maandag 30 november 2020
©2001-2024 WisFaq