Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toename en afname

De volgende uitspraken zijn onjuist? Verbeter ze.
  1. Bij een toename van 4% per dag hoort een toename van 7×4% per week.
  2. Bij een afname van 16% per uur hoort een afname van 16% per kwartier.
  3. Bij een groeifactor van 0,6 per uur hoort een groeifactor van 0,6 per halfuur.
Bij a. Kom ik eruit op 7.28 en achteraan in mijn boek staat 31.6% per week. Mijn antwoorden zijn fout. Kunt u aub mij helpen?

Riffat
3de graad ASO - zaterdag 26 september 2020

Antwoord

a.
De groeifactor per dag is $1,04$. De groeifactor per week is $1,04^7=1,315931779...$. De toename per week is ongeveer $31,6\%$.

b.
De groeifactor per uur is $0,84$. De groeifactor per kwartier is $0.84^\frac{1}{4}=0,9573479717...$. De afname per kwartier is ongeveer $4,3\%$.

c.
De groeifactor per half uur is $0,6^\frac{1}{2}=0,7745966692...$. De groeifactor per half uur is ongeveer $0,775$

WvR
zaterdag 26 september 2020

©2001-2024 WisFaq